Små gulrotbrød med yoghurt

Skrell og riv gulrøttene fint opp .

Smelt smør. Tilsett vann og yoghurt og la bli fingervarmt.

Rør ut gjæren i litt av væsken , tørrgjær tilsettes sammen med melet.

Arbeid sammen

Tilsett i bakebollen - væske, mel ( ikke tilsett alt melet med en gang) ) hvetekim, solsikkefrø, sukker , salt og revet gulrot. Elt sammen, 4-5 min, til en glatt deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen. Sett til heving i 30 –40 min til deigen er dobbelt størrelse. Ta deigen over på et melet bakebord , kna litt sammen og del opp til boller og trill ut. Legg på et bakepapirkledt stekebrett . Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterveving 40 –50 min.

Varm stekeovn til 225 oc. Pensle ev bollene med sammenpisket egg , melk eller vann og stek midt i varm stekeovn i 12-15 min.

Avkjøl på rist.