Benløse fugler

Kjøttkakevariant servert med brun saus og stuet kål

Hell melk over brødrasp. Bland sammen kjøttdeig og salt og arbeid til deigen blir seig. Tilsett krydder, finhakket løk, egg , brødrasp, melk og potetmel. Arbeid godt sammen. Spe ev med litt mer eller vann. Speeingsvæske bør ha samme temperatur som deigen.

Farsen skal bli glatt og smidig.

Del bacon i små terninger og vend ev litt krydder inn i baconterningene, svisker delers i små biter.

Form til avlange kjøttkaker, med skje og fuktet hånd , Legg litt finhakket bacon med krydder og ev en liten bit sviske i hver ”fugl” og pakk den godt sammen. . Stek i smør i middels varm panne.

Legg ”fuglene ” over i en kasserolle med brun saus og la trekke i sausen 10-15 min.

Server med kokte poteter, stuet kål eller grønn ertestuing og rørte tyttebær.

Brun saus

Del løken i tynne båter og surr gyllen i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft under omrøring. Tilsett ev fløte. Kok opp og la sausen trekke 10-12 min. Smak til med salt, pepper og ev annen smakstilsetning. Juster fargen på sausen med sukkerkulør.

Stuet kål:

Skjær kålen i små biter ( først i skalker så på tvers så det blir små biter). Kok den snittede kålen i lettsaltet vann i ca 15 min. Hell av vannet.

Visp sammen melk og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen koke i 8-10 min. Smak til med salt , pepper , muskat og smør. Tilsett den kokte kålen og la alt bli gjennomvarmt.