Annettes danske frikadeller

Arbeid sammen medisterdeig , salt, pepper og finhakket løk. Tilsett mel , egg og melk og arbeid sammen til en smidig farse.

Varm olje i en stekepanne, tilsettsmør og la det bruse ut, uten å bli brent. Form farsen til frikadeller ( små kaker) og stek dem på tre sider i middels varme. Ekte frikadeller skal være stekt på tre sider slik at de får formen som et egg.

Etterstek ev i stekeovn.

Server med pannesaus og rødkål.

Rødkål:

Finsnitt rødkål og surr den lett i litt fett. Tilsett rødvin og vineddik og kok inn. Tilsett krydder, eddik, ripssaft, salt, pepper og sukker etter smak. Kok opp og la trekke på svakeste varme i 3-4 timer.

Smak til med krydder og mer fett rett før servering.

Tips: Bruker du rødkål fra pakke smak til med litt mer karve , knust allehånde, litt rips eller solbærsaft et par epler i båter og fett fra frikadellene. Kok sammen.

Pannesaus:

Strø mel over stekefett i pannen og brun lett. Spe med vann, buljongterning og fløte. Kok opp og la trekke 5-6 min. Tilsett ev litt mer vann hvis sausen blir for tykk. Rør om og smak til med ripsgele, salt og pepper. Blir sausen for lys farg den med litt sukkerkolør. Sil sausen før servering.