Helstekt indrefilet av elg

Servert med fløtegratinerte poteter, sprøstekt bacon og rosenkål, russiske erter

La fileten ligge fremme på benken et par timer før steking.

Begynn med de fløtegratinerte potetene.

Skrell og del poteter og løk i skiver. Legg i en kasserolle og hell over fløte ev litt melk til det står ret i underkant av poteteen. Tilsetts alt og pepper og kok opp. La potetene trekke til de er knapt møre. Hell over i et ildfast fat. Stek i stekeovn ved 225 oC mens kjøttet får hvile.

Forvarm stekeovnen til 175 oC. Rens fileten for hinner og sener. Tørk av den med litt kjøkkenpapir. Varm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og la smøret smelte og bli nøttebrunt før fileten legges i. Stek på begge sider. Dryss over salt og pepper og legg over et par kvister med timian. Stikk inn et steketermometer. Legg over i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn 15-20 min til steketermometeret viser 60 oC. Steketid er avhengig av tykkelsen/ størrelsen på fileten. La fileten hvile ca 15 min før den skjæres opp.

Rens og kok rosenkål i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Tilsett litt smør og sprøstekt bacon.

Russiske erter lages etter anvisning på pakken.