Shahi Raan

Kongelig lammelår på indisk vis

Ben ut lammelåret.

Finhakk hvitløk, tomater og ingefær.

Varm olje i en stekepanne tilsett hvitløk og la det frese ca 1 min uten å bli brent. Tilsett spisskum. Tomater, ingefær, gurkemeie, salt og chilipulver. Kok opp og la trekke ca 3 min.

Ha kvernet kjøtt og rør / til kjøttdeigen smuldrer seg opp og blir stekt , ca 5 min. Tilsett erter , garam masala og frisk koriander.

Avkjøl litt og fyll den stekte kjøttdeigen inn i lammelåret, surr med bomullstråd. La noen små snitt på toppen av lammelåret og stikk inn nellikspiker og hvitløk. Pensle lammelåret med olje og stek ved lav temperatur 125 oc i 5-6 timer. Øs kjøttet med stekesjyen under stekingen.

Server med ris, naan, poteter og grønnsaker .

Tips: Beregn ca 200 g kjøtt uten ben og ca 250 g kjøtt med ben pr person