Lussekatter

Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk. Varm til 37 oC og tilsett safran. Smuldre gjær i en bakebolle og hell litt av den fingervarme deigvæsken over, rør ut gjæren før resten av væsken tilsettes. Ha i sukker, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 40 min.

Ha deigen over på et bakebord og del i biter. Form til forskjellige figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og etterhev ca 50 min. Trykk rosiner til pynt på de ferdighevede figurene og pensle med sammenpisket egg. Stek i midt i varm stekeovn, 225oC i 10-12 min.

Avkjøl på rist.

Tips:

Søte lussekatter, pensle de ferdig stekte lussekattene med smør og dypp i sukker.

Deigen kan også formes til en kringle. Sett lys i kringlen ved servering.