Quiche

Quiche med luftig parmesanbunn

Bland sammen varmt van og olje til ”fingervarmt”, løs opp gjære ( tørrgjær tilsettes samen med hvetemelet).Til sett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en paiform 24/ 26 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC , på nederste rille i ca 10 min.

Del sopp i båter / skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger.

Piks sammen egg , melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten.

Legg sopp blandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten.

Stek videre ved 200 oC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet. Legg skiver av tomat over de siste 15-20 min.

Server med en grønn salat.