Ovnsbakt laks
Med sesam og koriander, servert med linser og brokkoli
Begynn med å koke linsene. Skyll dem godt i et dørslag under rennende vann.
Finhakk løk og surr i olje sammen med linsene. Smuldre opp buljongterningene og tilsett i kasserollen sammen med vannet ( les på pakken)
Kok opp og la trekke ca 20 min.
Rens og del brokkoli i buketter og paprika i biter og kok møre i lettsaltet vann i 5-6 min.
Rør sammen ingrediensene til dressingen i en liten kasserolle og kok opp. Hell dressingen over grønnsakene ved servering.
Legg laksefileten i en ildfast form og ”ringle” over olivenolje, presset sitronsaft , skall ( kun det gule), salt, pepper og hakket hvitløk. Bak i varm stekeovn ved 200 oc i 10-15 min.
Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og varm opp under omrøring, pass på at de ikke blir brent , kun gylne.
Dryss sesamfrø og frisk koriander over laks og grønnsaker ved servering.