Skinnstekt skrei ( torsk) med karve servert med rotmos og ”eggende ” persillesmør

Begynn med å lage rotmos.

Rens og del grønnsakene i biter og kok møre i lettsaltet vann. Mos grønnsakene og spe med rømme eller fløte til passekonsistens. Smakt til med smør , salt og pepper.

Kok eggene i ca 9 min, skrell og finhakk.

Smelt smør og tilsett finhakket egg og persille rett før servering.

Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med karve , salt og pepper. Stek i smør i middels varm stekepanne med skinnsiden ned i 4- 5 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett på skinnsiden opp og stek ved 180 oC 3-4 min, til fisken ”blader” seg.

Anrett fisken ( med skinnsiden opp) på rotmos og fordel eggesmøret rundt , ev sprøstekt bacon.