Blåskjell – helt enkelt !

Skal det servers kun blåskjell, beregn 750 g –1 kg blåskjell pr person

Ved innkjøp. Oppbevar skjellene mørkt og kaldt, helst på is. Kjøp inn skjell helst samme dag som de skal tilberedes. Før tilberedning skyll godt av skjellene, trekk av ev ”trådene” . Kast skjell som er knust eller som ikke lukker seg når de klemmes på eller dunkes lett mot kjøkkenbenken.

Finhakk stangselleri, løk og purre og ha i en kjele med smør eller olivenolje og hvitvin. Varm opp ( sterk varme), tilsett vaskede og kontrollerte blåskjell, legg på lokk og la koke i 6-8 min til skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen en gang i mellom.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg.

Servere skjellene i dype tallerkener med smakfullt brød ved siden av.

- I Belgia serveres blåskjell med pommes frites og majones.

Hvitløkmajones eller hvitløk/kryddersmør smaker godt ved siden av blåskjellene.

- Brød , ikke for grovt smaker godt ved siden av blåskjellene, dypp brødet i den gode kraften som dannes under damping.