Solskinnsboller med vaniljekrem, appelsin og kanel i svingene

Smelt smør, tilsett melk/vann og juice og varm til ” fingervarm” . Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet) . Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.

Ha deigen ut på bakebordet , del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Dryss over en blanding av brunt sukker , kanel og finrevet skall av appelsin ( kun det gule). Rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 30 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle . Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.

Avkjøl på rist.