Norsk fiskesuppe

Beste utgangspunkt til suppen er fiskekraft, se tips.

Rens og finhakk grønnsakene til suppen og kok dem knapt møre i litt fiskekraft. Ta opp grønnsakene.

Fres finhakket løk i smør til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe med varm fiskekraft . Tilsett rømme og fløte, kok opp og la trekke uten lokk i minst 10-15 min. Tilsett fisk i terninger og de kokte grønnsakene, smak til med salt, pepper, eddik og sukker.

Server med finhakket gressløk

Tips:

Best resultat får du om du koker kraft på fiskeavskjær og bruker denne kraften som basis.

Fiskekraft

Skyll godt av ca 1 kg fiskeavskjær fra hvit fisk, legg i en kasserolle med løk, gulrot, sellerirot og ev litt purre i grove biter. Tilsett vann til det dekker alt i gryten. Kok opp , skum godt, tilsett litt salt, laurbærblad, 4-5 pepperkorn og noen persillestilker. La kraften koke uten lokk i ca 20 min.

(Koker kraften lengre kan den lett få «limsmak».)

Sil kraften gjennom et klede /fin sikt.

Kok den ev litt inn for en kraftigere smak, før den brukes i suppen.