Tandoorikylling , ciabatta, salat og raita

Ciabatta:

Rør gjæren ut i litt av det lunkene vannet ( pass på vekten av gjær , bedre med 30 g enn 20g). Ha alt unntatt salt i en bakebolle og elt sammen, tilsett saltet litt etter litt.

Ta deigen ut på en melet benkeplate. Elt sammen og kjevle ut til en tykk leiv. Legg et kjøkkenhåndkle på benken og dryss over rikelig med hvetemel. Legg leiven over og dekk med kjøkkenhåndkle. Sett til heving 30 min.

Del den ferdig hevede deigen i firkanter med en skarp kniv o g legg dem forsiktig over på et bakepapirkledt stekebrett.. Stek ved 230 oC på midterste rille i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Raita:

Del agurken i to på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver, ta av litt til pynt og legg resten i en sil. Dryss på litt salt og la den stå og trekke ut vann i 20-30 min.

Smak til yoghurt med krydder.

Klem vannet ut av agurken og tilsett i yoghurten sammen med finhakket mynte.

Tandoorikylling:

Skjær kyllingen i terninger. Bland sammen tandoori-miks –krydder og olje og legg kyllingen i marinaden i ca 15 min.

Stek kyllingbitene i panne i 4-5 min og tre dem på pinner ev tre kyllingbitene på grillspidd og grill.

Del fetaost , agurk og tomater i skiver. Fordel salat, ost og grønnsaker og ev yoghurt naturell eller raita (se oppskrift) på halve ciabattabrød legg toppen av ciabattabrødet over og server som tilbehør til tandoorikyllingen.