Kalkunfilet med bakte epler, calvadossaus og Valenciasalat

Kalkunfilet kan byttes ut med andebryst ( se tips)

Frossen kalkunbryst med ben, følg anvisning på pakken.

Legg den ferske kalkunfileten frem til temperering på kjøkkenbenken i et par timer før den stekes. Lag noen små snitt i skinnet . Pensle med olje tilsatt salt, pepper og ev salvie.

Stek i varm stekepanne med skinnsiden ned i 2-3 min. Snu og stek på andre siden i 2-3 min. Legg i et ildfast fat sammen med epler delt i båter og etterstek i varm stekeovn ved 180 oC i ca 15 min, til kjerne temp er 70 oC La kalkunfilten hvile 15-20 min før oppskjæring.

Tips: Andebryst: Varm stekeovn til 180 oC. Snitt fettsiden på andebrystene med en spiss skarp kniv .
Dryss over salt og pepper og legg andebrystene med fettsiden ned i en varm stekepanne ( ikke nødvendig med smør). Stek i 2-3 min. Legg andebrystene med fettsiden opp i et ildfast fat sammen med epler delt i båter og stek midt i stekeovnen i ca 15 min, til kjernetemperaturen er 68 oC.

La andebrystene hvile i 15-20 min før de skjæres opp.

Calvadossaus:

Smelt smør og sukker i en kasserolle. Tilsett kraft og eplejuice og kok uten lokk i 3-4 min. Tilsett rosiner og fløte og kok videre et par minutter. Jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og calvados eller konjakk.

Valenciasalat:

Skjær alt i terninger. Hakk nøttene. Rør sammen majones og crème fraiche og smak til med saft av appelsin og evt litt sukker eller litt av laken fra hermetisk ananas. Bland sammen frukt og dressing. Dryss litt nøtter over ved servering.

Denne salaten kan serveres både til kjøtt og fisk.

Mer innhold fra TV 2