Smørbrødfristelser og andre fristelser med laks

Røkelaks og pepperrotmajones:

Bland majones med pepperot fra tube eller revet frisk pepperot, litt sitronsaft, sukker , salt og pepper og smør på skiver av brød . Legg over tynne skiver av laks. Pynt med litt grønt .

Kremet laks og sort kaviar:

Finhakk røkelaks og bland med litt rømme eller crème fraiche, litt sennep og finhakket gressløk eller løk. Fordel på brødskiver og legg 1 ss sort rogn over. Pynt med litt grønt.

Potetlefse med røkelaks:

Potetlefser / lomper smurt med rømme og sennepssaus ev kremet ost, dryss med finsnittet vårløk og legg over skiver av røkelaks Rulles sammen og skjæres på skrå i biter.

Laksetartar:

Finhakk fisken og bland med finhakket rødløk, rogn eller rødbeter og crème fraiche. Crème fraiche skal bare binde det hele sammen , massen skal ikke bli kremte. Smakt il med salt og pepper. Sett kaldt ca 1 time før servering.

Bruk en fuktet spiseskje og hånd og form til runde ”egg” som legges på ½ skive mørkt rugbrød. Pynt med dill og ev salat.

Smilende egg med røkelaks:

Kok eggene smilende , dvs 7-8 min. ”kakk” av toppen og legg på røkelaks i tynne strimler og ev litt finhakket gressløk.

Avocado med laks:

Del hver avocado i to og ta ut steinen og ca halvparten av kjøttet i hver halvdel. Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn rømme, saft av lime, finhakket løk og smak til med salt og pepper. Legg blandingen tilbake i avokadoene. Anrett med skiver av røkelaks og dryss med finhakket gressløk.