Tunfisksalat med sorte bønner, servert med yoghurt scones

Salat:

Skyll av salaten og del den i mindre biter. Rens og skjær løk i tynne strimler/båter. Del tomater i båter og slangeagurk i terninger. Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Del hardkokte egg i båter. Anrett på serveringsfat grønnsaker og tunfisk. Dryss over litt flaksalt, grovmalt pepper og ev litt olje eller dressing.

Brød:

Varm opp vann, yoghurt og 2 ss olje til ,37 oC (fingervarmt). Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett salt, honning/sukker og mel og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett så mye hvetemel at deigen blir blank og smidig og lett å arbeide med Elt deigen lett med 2 ss olje, slik at oljen smører seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted i ca 30 min, til den har hevet til dobbel størrelse.

Ha deigen på et melet bakebord, og kna den godt, form til runde brød og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et kjøkkenklede og la brødene etterheve 40-50 min. Pensle med lunkent vann. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 oC i ca 30 min.

Avkjøl brødene på rist