Stekt / grillet laks , servert på seng av blomkålpuré , soya og ingefær smør

Del blomkålen i buketter og kok dem godt møre i melk tilsatt litt salt, 15-20 min. Hell av mesteparten av melken, ta vare på litt melken til å spe i pureen. ( Blomkålen kan også kokes i lettsaltet vann) Kjør blomkålen til en glatt pure med hjelp av stavmikser. Smak til crème fraiche, smør , salt og krydder.

Del laksefileten i ”biffer”, dryss med salt og pepper og stek i varm panne i olje/smør eller grill over rødglødende kull ( husk rens grillrist , gjerne penslet med litt olje)

Steketid / grilltid ca 2 min på hver side. Ikke stek for lenge da vil laksen bli tørr.

Press litt sitronsaft eller dryss litt finrevet sitronskall over laksen.

Laks med skinn stek / grill med skinnsiden ned, til skinnet er helt sprøtt 3-4 min. Snu og stek / grill et lite min på andre siden.

Soya og ingefær smør:

Brun ca 100 g usaltet smør i en panne til det blir nøttebrunt, men uten å bli brent.

Finhakk frisk ingefær, frisk rød chili og ev finhakket hvitløk surre med mot slutten. Bland inn soyasaus ( med lite salt ) og ev finhakket frisk persille..

Server den stekt / grillede laksen på en seng av blomkål pure og fordel litt av soyasmøret rundt. Avslutt med friske grønne urter/ ev litt ruccola salat på toppen av laksen.