Ostekake

Ostekake som bakes i ovn

Ostekaken bør lages dagen før den skal serveres.

Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Smør en springform 26 cm, dekk bunnen med bakepapir. Fordel kjeksblandingen i formen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Varm stekeovnen til 175 oC.

Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og sitronskall og saft . Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 175 oC i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen( la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.

Bland sammen rømme eller crème fraiche, sukker , sitronskallet og frø av vaniljestang . Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min. Til den er blank og fast.

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.

Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.