Kveitefrikassé med sommerkål og ferske poteter

Skjær kveite i litt store terninger. Skjær kål i små båter, gulrøtter og persillerot i skiver/staver og vårløk i biter.

Smelt smør i en vid gryte, tilsett vann og kok opp. Legg i gulrot og persillerot i biter , legg på lokk og la dem småkoke i 3-4 min. Tilsett sommerkål i båter og kok opp og la trekke i 2-3 min. Vårløk får koke med det siste min. Ta opp grønnsakene og hold dem varme. Tilsett finhakket sjalottløk og eplejuice i gryta med kokevannet fra grønnsakene og kok opp. Legg i kveita og la dem trekke under lokk i 2-3 min. Ta dem opp og hold dem varme sammen med grønnsakene. Kok opp kraften og la den koke uten lokk til det halve gjenstår. Tilsett melk, fløte eller rømme , kok opp og jevn med maisennamelk rørt ut i litt kald melk eller vann.

Smak sausen til med salt, pepper, sitron, ev ørlite sukker og finhakket kryddergrønt.

Hell sausen over laks og grønnsaker og server med ferske poteter.