Gazpacho med marinerte scampi

En sval og forfriskende suppe som skal serveres avkjølt.

Rens og del grønnsaker i biter. .Fjern frø og hinner fra paprika og chili. Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle. Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.

Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse eller bruk en stavmikser. Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse.

La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering.

Før servering smak til med olje, eddik, salt og pepper.

Server med stekte scampi.

En bolle med ristede brødterninger kan servers ved siden av for de som ønsker det.

Brødkrutonger: Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk. Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl.

Marinerte stekte scampi:

Beregn 2-4 scampi pr person

2 scampi om suppen servers til forrett, ev et par ekstra om supen servers til en lett lunsj.

Mariner scampi i olivenolje, grovhakket hvitløk, soyasaus, søt chilisaus, finhakket frisk ingefær.

Bland sammen marinaden , legg i scampi, sett kaldt 5-7 timer. Stek raskt i varm panne til de skifter farge ( fra grå til rosa).

Træ på satay pinner/ grillpinner av tre og legg over glasset / koppen suppen serveres i.