Eplehorn og rullebolle

Løs gjæren opp i lunken melk.

Tilsett cottage cheese, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet.

Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min.

Ta deigen ut på melet bakebord.

Del i 4- 6 emner.

Kjevle hvert emne ut til runde leiver.

Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den bredeste enden.

Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Legg hornene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 45 min. Pensle med egg og stek i 10 –15 min i varm stekeovn 225 oC på midterste rille.

Avkjøl på rist.

Rullebolle med epler:

Del den ferdig hevede deigen i to, lag eplehorn av det ene emnet.

Kjevle ut det andre emnet til et rektangel. Bre eplefyll jevnt utover og rull sammen til en pølse.

Legg med skjøten ned som en sammenrullet ”snile” i en godt smurt springform , 24 cm.

Klipp ”hakk” i ”snilen” , dekk til og etterheve i c 45-50 min.

Pensle med egg og dryss med perlesukker.

Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 25 min.

Mer innhold fra TV 2