Lammeribbe med auberginegrateng og chevre
Skjær aubergine i skiver og dryss med litt salt og la ligge med saltet ca 30 min. Skyll av saltet og tørk dem med kjøkkenpapir. ( Dette for å trekke ut bitterstoffer fra auberginen)
Rens og skjær løk i skiver eller båter, surr i olje i en stekepanne til løken blir myk, ikke brun. Tilsett sukker, salt og vann. Dekk med lokk og la løken surre i ca 10 min, den skal ikke bli brun. Ta av lokket , øk temperaturen , rør om og stek til løken er gyllen og all væske har kokt bort. Legg løken over i en ildfast form.
Del auberginer, squash og tomater i skiver , hakk hvitløken og fordel over løken i formen.
Fordel biter av chevre eller snøfrisk over.
Dryss over salt, pepper og timian og hell over olje- så mye du føler for. Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett i varm stekeovn 150 oC og stek i 30-40 min, ta av lokket/folien og stek videre i ca 30 min, til væsken har dampet bort og retten av fått en konsentrert smak.
La retten hvile/ sette seg mens lammeribbene stekes.
Lammeribber
Rut skinnsiden med en spiss kniv, dryss på salt, pepper ,urtekrydder og olivenolje. Legg i et ildfast fat og stek ved 225oC i 20-25 min, til lammeribbene er sprøe og gylne.