Eplemuffins, eplechutney,eplemos

Eplemuffins:

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland sammen det tørre og vend inn i røren sammen med eplebiter. Fyll røren i muffinsformer. Stek i varm stekeovn 200 oC på midterste rille, ca 15 min. Avkjøl på rist.

Eplechutney:

Del eplene i biter ( fjern stilk og kjernehus Rens og del løk og hvitløk i biter, fjern frø fra chili og finhakk chilien. Bland alt i en kasserolle og kok opp under omrøring. La blandingen småkoke under lokk ca 1 time, rør om en gang i mellom. Fyll på rene glass, avkjøl og sett på lokk. Oppbevar i kald kjeller eller helst i fryseboks.

Eplemos med biter: Skrell og del epler i biter ( kjernehus fjernes). Kok opp sammen med vann, rør om en gang i mellom slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kok til eplene begynner å mose seg, men ikke lenger enn at det er eplebiter igjen, ca 5 min. Rør inn sukker og askorbinsyre eller sitronsaft. Avkjøl og fyll på glass eller små bokser, sett på lokk og oppbevar i fryseboks.