Reinsdyrfilet med soppsaus

”Langstekt” reinsdyrfilet servert med soppsaus , ovnstekte poteter og rotgrønnsaker

Temperer kjøttet ca 1 time før steking . Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt i varm panne , i olje tilsatt lit smør . Legg over i et ildfast fat , legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 80 oC. Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 55 oC. Ta ut. Dett kan gjøres i god tid før middag.

Varm kjøttet i stekeovn ved 200 oC ca 8 min, rett før servering.

Skjær i tynne skiver rett før servering.

Anrett på en seng av poteter og grønnsaker og fordel litt av sausen rundt.

Soppsaus:

Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket løk. Tilsett soppsaus og spe med fløte. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. Tilsett finhakket persille rett før servering.

Ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker

Del 8-10 poteter og 2 løk i båter, 3 gulrøtter og 3 skiver sellerirot i biter og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt , urtekrydder. Stek i varm stekeovn 200 oC i 30 – 40 min.

Rens og kok rosenkål i 3-4 min, hell av kokevannet og legg rosenkålen i stekeovnen sammen med poteter og grønnsaker de siste 3-4 min.