Lammekebab med bulgur

Begynn med bulgur.

Kok opp vann. Hell vannet over bulgur og la den stå og trekke i ca 30 min. Hell av overflødig vann. Skjær grønnsakene i terninger.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland bulgur og grønnsaker med dressingen og la salaten stå og trekke en times tid før servering.

Kebab: Finhakk løk og hvitløk og bland sammen med kvernet lammekjøtt, salt , krydder, olje , egg og persille. Form til avlange kaker og tre på spidd vekselvis . Pensle med olje eller grillolje og stek i grill panne eller i stekeovn ved 200 oC i ca 30 min ( steketid er avhengig av tykkelsen på kebaben).

Tips: Bulgur er forkokte hvetekorn og fåes kjøpt i enkelte større dagligvarebutikker, innvandrer butikker og enkelte helsekost butikker.

CousCous kan brukes i stedet for bulgur og fåes i de samme butikker.