Hvetebakst

Hvetebakst – mange muligheter til en rimelig penge

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i til den blir glatt, smidig og blank , minst 5 min. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min. ta deigen ut på bakebordet , del i emner og form til ønsket bakverk. Sett på bakepapirkledt stekebrett , dekk til og etterhev i 40-50 min. Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C på midterste rille i 8-10 min for små bakst og 200 oC på nederste rille i 20.30 min før større bakst.

Hveteboller:

- Del deigen i mindre biter og trill ut til boller ev med rosiner , eplebiter eller små biter hakket mørk sjokolade.

Kanelsnurrer:

- Kjevle ut til er rektangel, smør på litt smør , dryss over kanel og sukker og rull sammen, del opp og stekk på stekebrett.

Solskinnsboller:

smør på vaniljekrem ev litt revet skalla v appelsin og rull sammen

Skolebrød

Trill til hveteboller, lag en fordypning i bollene , legg i litt vaniljekrem. Etter steking dypp først i melisglasur så i kokosmasse.

Kringle

Del deigen i to kjevle ut tilet rektangle, legg på fyll
- en blanding av mykt smør, rosiner, kanel og sukker
- makronmasse, revet marsipan
- fast syltetøy
- eple i biter med litt sukker og kanel
- vaniljekrem
Form til en kringle legg på stekebrett .

Prinsessekake

Del deigen i tre emner. Bruk 2 emner til kake og 1 emne til små bakst.

Kjevle den ene ut til en rund leiv som er ca 30 cm i diameter. Legg den runde leiven i bunn av en rund form 24 cm og klem deigen noen cm oppover kanten.

Smør litt vaniljekrem over bunnen.

Kjevle neste del av deigen ut til en avlang leiv. Smør over makronmasse eller smør tilsatt kanel og sukker og ev rosiner og rull sammen langsetter. Skjær i ca 3 cm tykke skiver og sett skivene med snittflatene ned i formen. Sett kaken til etterheving i ca.1 time .

Hvetekake i langpanne

Kjevle deigen ut og legg i en stor langpanne. Etter heving pensle med smeltet smør, dryss med sukker, kanel, revet sitronskall og ev mandelflak eller hakkede nøtter