Helstekt ytrefilet av rein

Servert med ovnsbakte høstgrønnsaker og mandelpotetpuré, portvinsaus, eple og rødløkkompott

Ta ut kjøttet fra kjøleskapet ca 1 1/ 2 time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Varm olje i en stekepanne, tilsett 2 ss smør og stek fileten rundt på alle kanter. Legg fileten i et ildfast fat, dryss på salt og pepper og legg over en kvist frisk timian. Stek i varm stekeovn ved 120 oC i 7 min. Ta ut fatet, smør på 2 ss smør og dekk fatet med aluminiumsfolie og sett lunt mens tilbehøret gjøres klart. Rens og del grønnsaker i staver eller båter. Pass på at størrelsene er lik, slik at alt blir gjennomstekt til samme tid. Legg grønnsakene i et ildfast fat vend inn olivenolje, salt og pepper. Sett fatet i varm stekeovnen 225 oC, senk temperaturen til 200 oC og stek i 20-30 min, til grønnsakene er møre. Portvinsaus: Surr finhakket sjalottløk i smør til løken blir blank. Tilsett portvin og kok inn til det et gjenstår 2 ss. Hell kraften, kok opp og la koke uten lokk i 3-4 min. Jevn med maisennamel utrørt i litt kald kraft. Trekk kasserollen vekk fra platen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett ev stekesjy fra reinsdyrfileten. Grovhakk løken og surr den blank i litt smør. Tilsett epler i terninger og la surre med løken ca 1 min. Tilsett sukker og eplemost og la sukkeret smelte. Smakt til med salt, pepper og ev litt timian. Mandelpotetpure: Skrell og kok 8-10 mandelpoteter og 2 skiver sellerirot i usaltet vann. hell av kokevannet , mos potetene og tilsett 3-4 ss rømme. Smak til med salt og pepper.

Mer innhold fra TV 2