Vaktel i fløtesaus

Brun vaktlene over svak varme med litt smør, gjerne i jerngryte.

Når fuglene er pent brune over det hele, har du i kokende vann og melk.

Ha i støtte einebær og Crème Fraiche.

La det småkoke til vaktlene er møre og kjøttet begynner å løsne fra bena (ca 30 minutter).

Ta vaktlene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du lager sausen.

Hell sjyen gjennom sil tilbake i gryten.

Gni alt gjennom silen, her er det mye god smak.

La sjyen koke opp og rør inn jevningen.

Mens sausen koker noen minutter, setter du farge med litt sukkerkulør.

Smak til med noen skiver geitost eller en skvett solbærsirup.

Server på fat med skogsopp eller champignon.

Godt tilbehør er smørdampede grønne aspargesbønner, poteter og rognebærgelè.

Vil du vite mer om vaktler, gå inn på www.vaktel.no