Røkt svineknoke med gul ertestuing og grønnkålsaus

Knoken dekkes med vann og kokes i 2 1/ 2 time. De siste 20 min legger du i gulerøtter og sellerirot skåret i grove biter. De siste 5 minutter legger du i purreløk skåret i skiver

Gul ertestuing:

Husk at ertene må bløtes i 1 døgn på forhånd. Fyll vann til like oppunder ertene. Legg i 1 potet og en 1/ 2 løk kuttet i biter. Kok i ca 1 time til ertene er møre. Mos med stavmikser. (Tips: har du ikke tid til å bløtlegge erter, kan du bruke 2 bokser hermetiske kikerter. De skal bare varmes opp)

Grønnkålsaus:

Rens og skyll grønnkålen og skjær vekk stilkfestet. Forvell kålen i kokende vann 1 par minutter. Avkjøl straks i iskaldt vann. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med kraften fra knoken og litt melk.