Golden goal   Henrik og Johan (Foto: TV 2)
Golden goal Henrik og Johan (Foto: TV 2)

Absurd og morsomt om idrett

Et underholdningsprogram både for deg som elsker idrett, og for deg som ikke vet at du elsker det

Programleder Johan Golden og side-kick Henrik Elvestad er begge selvutnevnte sportsidioter, med et intenst kjærlighetsforhold til alle former for idrett. I "Golden Goal" har de planer om å lage et folkelig talkshow som tar opp alle mulige temaer innenfor sportsfeltet, alt fra hyperaktuelle saker til det mest kuriøse.
 
Hareide gjester Johan
 
Johan Golden er stolt over å kunne presentere landslagstrener Åge Hareide som sin første gjest.
 
I den faste posten 'Minneverdige øyeblikk' ser Johan tilbake på det han anser for å være de absolutte høydepunkter i norsk idrettshistorie, og forsøker å gjenskape dem. I kveldens program møter han Bjarte Flem, for å gjenoppleve Flems legendariske selvmål fra 1988.
 
Andre høydepunkter i første program er Johan og Henriks kåring av fotballhistoriens mest homoerotiske øyeblikk. Og Henrik møter rugbyens svar på Beckham, som også er halvt norsk.
 
Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamot deler garderobehistorier med folket. Og landslagstrener Åge Hareide dukker opp for å dele de morsomste historiene fra en lang fotballkarriere. 
 
 Absurd og morsomt
 
Programmet skal være for alle som er interessert i sport, og for alle som ikke er det. Altså: ALLE!.
 
- Ikke verst, for et ydmykt tv-program, sier en rørt Johan Golden.
 
- Dette er et program alle vi som jobber med det har enormt lyst til å lage. Og vi tror vi har fått til program både for 'die hard'-fans, og de som ikke vet noe som helst om sport. Det er enormt mye som skjer i kulissene under sportsarrangementer som er absurd og morsomt. Hestesport er for eksempel superkjedelig, men når du ser hva som skjer i kulissene, blir det hysterisk!, forteller Johan Golden.
 
Rekonstruksjoner
I programmet vil Johan Golden se tilbake på det han ser som de største øyeblikkene i norsk idrettshistorie, og forsøke å gjenskape dem - både toppene og de absolutte bunnpunktene. Bjarte Flems selvmål er et eksempel på et minneverdig sportsøyeblikk som Johan har rekonstruert sammen med Flem selv. 
  

I den faste posten "Utfordringen" vil Henrik Elvestad utfordre ulike kjendiser til å prøve seg i forskjellige idrettsgrener, så som kajakk, stup, friidrett, curling, vektløfting og turn. Henrik kan røpe at Stephen Ackles overrasker med sin innsats i turn. Hvilken vei overraskelsen heller mot, blir å se i programmet.
 
En dag med
Henrik vil også besøke en rekke nye og gamle idrettshelter. Han kan allerede røpe at turen til Tyskland for å tilbringe en dag med tidligere fotballproffen Jörn Andersen ble minneverdig. Henrik var så fan som liten, at han som 11-åring strikket en dukke av Jörn Andersen i håndarbeiden. Møtet mellom Henrik, Jörn og dukken ble følelsesladet.
 
Programmet vil også inneholde kåringer, lister og rangeringer, som blant annet flotteste drakt, korteste shorts, mest unødvendige klaging på dommeren, mest spektakulære filming, tåpeligste finte og tåpeligste finte som har resultert i mål, beste spinoff-effekter, og beste/verste poplåt av en idrettsstjerne (Her ligger trioen Bjørn Borg, Dr Alban og Thomas Brolin høyt oppe allerede).

Se "Golden Goal" på TV 2 Zebra tirsdager kl. 22:25

Se "Golden Goal" på TV 2 web-TV - klikk her !