Geir Mikalsen
Geir Mikalsen

Zebra-høst som smeller

Gjør deg klar til en høst fullpakket av god underholdning på TV 2 Zebra. Etter at fotball har vært kanalens mest synlige og populære programtilbud i sommersesongen og fortsatt vil være det til ut i oktober, setter vi alle kluter til for å gi deg god underholdning når høstkveldene setter inn.

Grovt sett opererer de store, norske tv-kanalene med to hovedsesonger, som er høst og vår. Da sender kanalene sine mest populære programmer, deriblant mange norske programmer som er kanalenes flaggskip. Imellom hovedsesongene er sommeren og noen uker rundt jul der flaggskipene tar pause. På småkanaler ruller ofte noenlunde det samme programtilbudet året rundt, uansett om det er vår, sommer, høst eller jul. Det skyldes at småkanalene ikke drar ekstra penger opp av hatten for å satse på dyre produksjoner, men at de i stor grad baserer seg på billige, innkjøpte programmer. Eller at kanalene satser på nisjeprogrammer og distribusjon i flere terroitorier.

TV 2 Zebra har i jungelen av tv-kanaler meislet ut vår egen sesongpolitikk. Vi opererer med to sesonger. Det ene er en sommersesong med fotball som drivkraft. Den strekker seg fra april til oktober, og tar ikke sommerpause. Det andre er en vintersesong med norsk underholdning som en kraftig motor. Fra oktober og til april setter vi inn krefter og ressurser på å gi seerne god egenprodusert underholdning. Ja visst er Zebras sendeskjema fullt av serier, filmer, reality og underholdning også i sommersesongen. Og det blir en god del sport på Zebra også om vinteren, selv om Tippeligaen tar pause.

Like fullt er det en ressursfordeling og priortiering i løpet av året, og dette vil du som seer virkelig få merke fra oktober når seks norske underholdningssatsinger skal sendes på Zebra. Det er fantastisk å ha fått på plass såpass mange norske produksjoner på kort tid. Så både håper og tror vi at dette faller i smak hos seerne.

Geir Mikalsen
Kanalredaktør
TV 2 Zebra

Diskuter tv-programmer her

Les tidligere blogger her: