håndball (Foto: Morten Holm, Scanpix)
håndball (Foto: Morten Holm, Scanpix)

Satser på håndball

TV 2 Zebra satser på norsk håndball i vinterhalvåret og sender to ukentlige kamper når fotballen tar pause.

TV 2s to kanaler satser stort på håndball i årene som kommer. TV 2 Gruppen har for lengst sikret seg rettighetene til alle store håndballmesterskap frem til 2010. I en avtale som ble undertegnet like før sommeren sikret kanalene seg rettighetene også til all norsk klubb- og landslagshåndball for samme periode.

- Det er viktig for oss å ta eierskap til all håndball for å bygge opp interessen til de store mesterskapene, sier sportsredaktør i TV 2, Bjørn Taalesen.

TV 2 Zebra sender en fast onsdagskamp direkte fra midten av september. Når Tippeligaen tar vinterpause, blir det også en direktesendt kamp på søndagene. EM for kvinner i desember, og VM for herrer i januar, er høydepunktene i en fyldig håndballsesong. Mesterskapene vil bli vist på begge kanaler, der Norges eventuelle kamper sendes på TV 2.

- Zebra har ønsket å forlenge sportssatsingen når Tippeligaen tar pause. Med norsk klubbhåndball har vi fått på plass en attraktiv idrett som er preget av større satsing og interesse enn på mange år, sier kanalredaktør Geir Mikalsen.

Satsingen kastes i gang den 13. september med herrekampen Drammen-Haslum. Uken etter er kvinnene i aksjon når Byåsen møter Gjerpen. Begge kampene direkte på TV 2 Zebra.