Knus bilen 460
Knus bilen 460

Skaper reaksjoner

Fire deltakere utsettes for pinlige og smertefulle påfunn mens de svarer på spørsmål, før vinneren knuser sin nye bil.

"Splitte pine" er TV 2 Zebras norskproduserte versjon av programmet ”Knus bilen”, som har vært vist i amerikansk utgave på Zebra siden høsten 2005.

Harselerer hemningsløst

I "Splitter pine" skal fire deltakere konkurrere om å svare på kunnskapsspørsmål. Underveis blir de utsatt for en skarpskodd programleder som harselerer hemningsløst med deltakerne. I tillegg til verbale angrep, må deltakerne delta i overraskende, pinlige og smertefulle oppgaver. Eller hva sier du til å bli utsatt for elektriske støt eller avføring fra duer mens du svarer på spørsmål? Eller å løpe hekkeløp med nudister som partner?

Vakte oppsikt

"Splitter pine" ble en ”snakkis” da programmet ble sendt i England med tittelen "Distraction". Programmet vakte så stor oppsikt at Jimmy Carr dro til USA og laget en versjon på amerikansk tv. Konseptet har allerede skapt sterke reaksjoner. Da det ble kjent at TV2 Zebra ønsket å lage en norsk versjon, rykket forsker og psykolog ved kunnskapsenter om vold og traumatisk stress, Nora Sveaass ut med kraftige anklager mot TV 2:

- Jeg er svært bekymret for at det å tåle smerte og skulle påføre andre smerte, ikke lenger ses på som en dypt alvorlig hendelse. Programmet er en hån mot mennesker som har vært utsatt for tortur.

Se "Splitter pine" på TV 2 Zebra onsdager fra 11. oktober.