Geir Mikalsen
Geir Mikalsen

Fotball som sa pang

- Det kan umulig stemme at så mange seere er fotballinteresserte!

Dette synspunktet kommer ofte høre fra folk som ikke selv ser på fotball. De synes det virker sykelig at store deler av befolkningen sitter benket foran tv-apparatene flere dager i uken for å følge 22 menn i drakter sparke ball. Enda mer uforståelig virker det at tv-kanaler kan være villige til å overby hverandre med formidable pengebeløp for å få tak i rettighetene, og at fotballen fortjener så mye plass i sentral sendetid.

Vel, TV 2 Zebra er i hvert fall et levende bevis på at direktesendt fotball engasjerer mange. Zebras mest sette program utenom sport hadde 40 000 seere da påsken kom og Tippeligaen ble sparket i gang. Nå har vi godt over 100 000 seere på alle fotballkamper, og den foreløpige toppnoteringen kom med 216 000 seere da Brann møtte Start i Kristiansand.

Seere har ringt oss, sendt mailer, de har reinstallert sine tunere, ringt sine borettslag som har kabelanlegg, alliert seg med venner eller kjøpt parabol. Årsaken er at de ikke vil gå glipp av norsk fotball. Og de er mange nok til at de har maktet å påvirke styrkeforholdet mellom de norske tv-kanalene. Rett før Tippeligaen startet, hadde Zebra litt flere seere enn ZTV. Med Tippeligaen på menyen har vi vært større enn TV3 på enkeltdager. Man skal alltid være forsiktig med å ta for store ord i sin munn, men det er ingen tvil om at fotball på Zebra har ført til de største endringene i det norske tv-markedet på mange, mange år.

Med norsk fotball på laget, skal TV 2 Zebra ha to bein å stå på: Sport & underholdning. Foreløpig står vi fjellstøtt på det ene, som heter sport. Det gir det oss seere, oppmerksomhet og medieomtale. Men i det stille skal vi jobbe hardt for å forbedre oss også på underholdningssiden, slik at vi blir en attraktiv kanal både for dem som liker fotball - og for dem som klarer seg uten.

Geir Mikalsen
Kanalredaktør
TV 2 Zebra

Les tidligere blogger her: