Superrekord for Zebra

TV 2 Zebra nesten firedoblet forrige seertallrekord da oppgjøret mellom Rosenborg og Start gikk på luften mandag kveld.

- Det er virkelig smått sensasjonelt at vi på en nylansert kanal, med et jafs, klarer å etablere oss på et så høyt nivå. Mye tid og store ressurser har blitt lagt ned den siste tiden i å gjøre fotballproduktet på Zebra godt, og det er selvsagt godt at det også gir betaling i form av økte seertall, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Kampen mellom Rosenborg og Start ble sendt mellom kl 18.00 og 20.00 mandag kveld, og i snitt fulgte 188 000 seere oppgjøret. Første omgang ble sett av 179 000 seere, mens andre omgang fikk 198 000 seere, noe som for kampen sett under ett gir en markedsandel på 17 prosent.

Forrige rekord på TV 2 Zebra var på 52 000 seere, da kanalen sendte kampen mellom Barcelona og Real Madrid fra spansk Primera División lørdag 1. april i år.

Fotballsendingene mandag kveld bidro sterkt til at Zebra fikk en markedsandel på 5 prosent denne dagen, men kanalredaktør Geir Mikalsen ser allerede at fotballen har en smitteeffekt.

- Kampene fra Tippeligaen har mye høyere seertall enn det vi hadde turt å håpe på så tidlig i sesongen, og dobbelt gledelig er det også at fotballsendingene bidrar til å løfte seermassen for store deler av vårt øvrige sendeskjema, sier Mikalsen.