Lillestrøm publikum (Foto: Erlend Aas/Scanpix)
Lillestrøm publikum (Foto: Erlend Aas/Scanpix)

Pressemelding om fotball

Bergen/Oslo, 7. mars 2006

Pressemelding fra TV 2 Gruppen AS/Telenor Broadcast Holding AS

TV 2 og TV 2 Zebra byr på tidenes dekning av norsk toppfotball når sesongen sparkes i gang i april. Totalt skal det sendes minst 222 fotballkamper hvert år, og for første gang blir samtlige 182 tippeligakamper vist på tv.

Aldri før har norske tv-seere hatt anledning til å følge hvert spark på ballen i Tippeligaen. Det får de med den nye fotballsatsingen til TV 2 og TV 2 Zebra.

- Vi har sikret oss de beste kommentatorene og ekspertene, og skal følge norsk toppfotball tettere enn noen gang før, lover Kåre Valebrokk, sjefredaktør i TV 2 og konsernsjef i TV 2 Gruppen.

TV 2 vil sende en kamp direkte hver eneste runde, og hele runden dekkes gjennom et direktesendt FotballXtra og et Fotballmagasin med fyldig oppsummering fra alle kampene.

TV 2 Zebra byr på to direktesendte kamper fra hver runde, to fotballmagasiner og fartsfylt og grundig oppkjøring til de direktesendte kampene. TV 2 Zebra vil sende en av kampene fra hovedrunden hver søndag samt mandagskampen.

I tillegg gir TV 2 Zebra fotballinteresserte nordmenn en helt unik mulighet til å følge sine lag i tykt og tynt. Et eget sesongkort sikrer seerne tilgang til samtlige tippeligakamper gjennom hele sesongen.

Sesongbilletten koster 795 kroner og kan bestilles på telefon 02220.

- Du finner ikke mer attraktive rettigheter enn den norske toppfotballen, og vi gleder oss skikkelig til å komme i gang. Omfanget av avtalen betyr en kraftig vitamininnsprøyting for hele konsernet. Den kommer til å styrke TV 2s posisjon som en viktig, nasjonal tv-kanal, og gir unike muligheter til å sette TV 2 Zebra i markedet. Vi kunne ikke fått en bedre inngangsbillett til betal-tv-markedet, sier Valebrokk.

Det fulle redaksjonelle ansvaret for TV 2 Zebra blir liggende i TV 2, mens Telenor Broadcast kommer inn på eiersiden. Telenor Broadcast Holding får en eierandel på 45 prosent av TV 2 Zebra, mens TV 2 Gruppen sitter på de resterende 55 prosent.

Geir Mikalsen fortsetter som kanalredaktør for TV 2 Zebra, mens Jon Grøholdt blir administrerende direktør. Kjetil Nilsen blir styreleder for selskapet.

- Vi i Canal Digital ser frem til samarbeidet med TV 2, og gleder oss over å kunne tilby det meste og det beste av norsk fotball. Vi har lang erfaring med sport som betal-tv-produkt, og vet at det er lite som kan måle seg med norsk fotball i attraktivitet, sier Christian Albech, CEO i Canal Digital AS og viseadministrerende direktør i Telenor Broadcast AS.