idol backstage 460
idol backstage 460

Bak kulissene i ”Idol”

Barbro Fagerbakk og Thomas Leikvoll skal lede ”Idol backstage” på TV 2 Zebra.

Hver fredag skal Barbro Fagerbakk og Thomas Leikvoll lodde stemningen blant Idol-finalistene en halvtime før finalsendingene.

- Tanken er å skape et show hvor vi kommer tett innpå finalistene i forkant av hvert finaleprogram. Vi skal ta og føle på stemningen, og vi skal se hvordan det står til med alt fra nerver og stemmer til kostymer og frisyrer sier programleder Thomas Leikvoll.

I kulissene får vi møte foreldre, kjærester og venner av de håpefulle deltakerne, og i studio vil det blant annet være gjester fra de tre tidligere sesongene.

Backstage-programmet tar også sikte på å ta tak i ”Idol” i nyhetsbildet og ta diskusjonen rundt programmet.

- Det har foregått en debatt på internett lenge, sier Thomas, mange lurer på hvor rettferdig avtemningen egentlig er. Hvorfor får vi ikke vite hvem som får flest stemmer for eksempel? For å snakke om dette kommer prosjektleder Rolf Wenell i studio.

I første program kommer også Idol-dommer Tone-Lise Skagefoss, for å fortelle om kvalitetsnivået til årets deltakere. Er det høyere eller lavere standard enn tidligere år?

I ”Idol-backstage” skal seerne også få si sin mening.

- Det er mange som mener noe om ”Idol”, vi skal ha avstemningskonkurranser og liknende slik at seerne også skal få slippe til, sier Thomas.

3. mars er Idol-programleder Kåre Magnus Berghs første Idol-sending alene, og ”Idol backstage” skal følge opp temaet ”Mitt Idol” i første program.

Se ”Idol backstage” på TV 2 Zebra fredag 3. mars kl. 19:00.