Geir Mikalsen
Geir Mikalsen

Enda tøffere Idol-dommere

Om du synes norske Idol-dommere er tøffe, vil du bli sjokkert når Simon Cowell og hans kolleger i ”American Idol” fyrer løs på deltakere de mener synger som griser på slaktebenken. Alt er så mye større i Amerika, heter det. Og nå får du muligheten til å bedømme selv. Du får se og høre de mest fantastiske sangere, men også de snåleste og mest tonedøve deltakere du kan tenke deg, når TV 2 Zebra starter sesong fire med "American Idol" onsdag 8. februar.

I Norge sender TV 2 nå den fjerde sesongen av ”Idol”, og programmet har foreløpig bedre seertall enn noensinne. Som tidligere år er det blitt en debatt om dommerne er for tøffe i tilbakemeldingene. Og det er klart det er tøft for en 17-åring å få høre at han eller hun ikke er i nærheten av å være god nok for en karriere som pop-stjerne. Men ”Idol” handler tross alt ikke om å bli med i en skolerevy. Ønsker du å bli Norges neste pop-stjerne, må du vente ærlige og klare tilbakemeldinger om sangprestasjonen.

I ”American Idol” går de enda lenger. Det er naturlig når de leter etter en superstjerne som skal inn i et knalltøft pop-marked, og som helst skal selge hyllekilometer med CDer over hele verden. Ikke rart at dommerne da gremmer seg over dårlige deltakere.

Geir Mikalsen
Kanalsjef
TV 2 Zebra

Les tidligere blogger her: