Gjertrud (38) har valgt en ganske utradisjonell løsning på dekk problemet sitt   men nå vet i alle fall bilene bak hvorfor det går sakte! (Foto: Privat/Gjertrud Grimsbo/nordlys.no(ANB)
Gjertrud (38) har valgt en ganske utradisjonell løsning på dekk problemet sitt men nå vet i alle fall bilene bak hvorfor det går sakte! (Foto: Privat/Gjertrud Grimsbo/nordlys.no(ANB)

Slik advarer Gjertrud bilene bak seg

Kjøpte bil før jul - og hun er ikke fornøyd!

Det var før jul Gjertrud Grimsbo (38) fra Tromsø dro til Trondheim for å kjøpe ny bil, en Mercedes C200 stasjonsvogn.

- Kjempebil!

Det var bare én detalj:

- Det sto "sommer- og vinterdekk". Jeg skulle kjøre hjem via Sverige, og var på vei over fjellet til Åre da det ble bom stopp!

Hun gikk ut av bilen og så på dekkene.

- Det var jo pinadø ikke pigger! Jeg måtte kjøre tilbake og hjem til Tromsø gjennom Norge, forteller hun til Nordlys.

- Slenger med hekken

Siden har irritasjonen vokst. De stilige piggfrie lavprofildekkene fra Nokian tar seg godt ut, men det hjelper lite når Gjertrud kjører hjemmefra Tomasjord i den bakhjulsdrevne stasjonsvogna.

- Så snart jeg kommer i rundkjøringa på Tomasjord er det stopp. Den er ganske smal, og bilen slenger ut med hekken så jeg kan ikke ha biler ute på høyresiden.

Så ender hun opp med en lang kø bak seg.

- Jeg skjemmes og gremmes! Alle sitter jo og blir sinte. De tror jeg er mann med hatt eller en gammel kjerring. Jeg ser de stirrer på meg når de kjører forbi.

Noe måtte gjøres

- Det var jo ikke meg. Det var bilen, eller rettere sagt dekkene. Jeg måtte finne en måte å forklare det.

Dermed bestilte hun laminatskilt med teksten "Sorry farta, kjøre på piggfrie drittdekk!", pent dandert rundt Mercedes-stjerna i hekken.

- Det var bedre å bruke noen hundrelapper på dette enn 9000 på dekk. Og så tenker jeg at det kan dempe gemyttene bak meg.

Det kan Eva Flemmos skrive under på. Hun tipset Nordlys etter å ha havnet bak Grimsbo fredag.

- Det gikk i 40 og jeg begynte å hisse meg opp. Jeg trodde det var en gammel dame. Men da jeg fikk lest teksten, begynte jeg å tenke at jeg selv kanskje kjørte for fort. Og da jeg kjørte forbi, så jeg at det var en vakker ung kvinne, og ble ganske overrasket.

Selger gjerne

Grimsbo har vært i kontakt med Mercedes. De mener problemet ligger i at at dekkene er for brede, og derfor ikke fungerer kombinert med bakhulsdrift.

Helst ville hun kvittet seg med dekkene.

- Men det koster 9000 kroner for nye. Jeg bare gleder meg til å legge om til sommerdekk. Men neste sesong blir det nye, for dette er et mareritt. På vanlig vinterføre fungerer det. Men når vi har det været vi har nå, går det ikke. Flere ganger har jeg vært nødt til å snu og sette igjen bilen hjemme. For jeg vil kjøre forsvarlig. I denne byen anbefaler jeg ingen å kjøre piggfritt hvis de har bakhjulsdrift eller er avhengig av bilen hver dag.

En gang måtte hun ringe NAF. På flat mark.

- Jeg kjørte inn på en parkeringsplass som var isbelagt og turte ikke røre meg av flekken, det var som en diger bambi av tysk stål på massiv is. Det bare bare en ting å gjøre, ringe mine venner i NAF.

- Og hvis noen vil kjøpe dem?

- Bare ring, jeg sender!

Les også hos Nordlys: Dette er de beste vinterdekkene


Derfor kan Annes vinterdekk bare brukes under utrykning