BMW har store planer   bokstavelig talt   og tenker å lansere en ny toppmodell i 2016, mener tyske Automotorsport (AMS) å vite.
BMW har store planer bokstavelig talt og tenker å lansere en ny toppmodell i 2016, mener tyske Automotorsport (AMS) å vite.

Nå vil BMW lage en helt ny toppmodell

Planene klare for flaggskip i 2016.

BMW selv er kanskje de eneste som synes modellutvalget deres er litt slunkent. Det til tross for at det nå finnes rekordmange varianter å velge mellom. Det er rett og slett en jungel av modeller tilgjengelig.

Men det hindrer ikke BMW i å tenke nytt - og stort.

7-serien har lenge vært flaggskipet - selvedirektørbilen. Men selv den kan by på for lite luksus og tilstedeværelse, har BMW tydeligvis konkludet med.

Nå planlegger de nemlig ny toppmodell. Den nye bilen, som skal være på plass alllerede om to år, skal ifølge tyske Automotorsport (AMS) få navnet 9-serien.

00 BMW Pininfarina2
00 BMW Pininfarina2

Mer konkret

Det er ikke første gangen slike planer når ut til velinformerte biljournalister, men nå virker det å være mer konkret enn tidligere.

AMS mener å vite at den tekniske plattformen vil være den samme som på neste generasjon 7-serie/Rolls-Royce Phantom.

LES OGSÅ: Test BMW M6 cabriolet: Den mangler bare én innstilling ...

Helt nytt interiør

Det skal sågar vises en konseptbil under den kommende bilmessen i Beijing i slutten av måneden, som vil være en forsmak på hva vi har i vente.

Ifølge AMS skal interiøret være helt nytt - og cockpit-preget - og dette vil vi også se igjen i neste generasjon 7-serie.

LES OGSÅ: Topp 5: Norges dyreste bruktcabrioleter

Kina viktig

At det er nettopp Kina som er valgt som lanseringsland av konseptbilen er neppe tilfeldig. Det er nemlig der markedet er aller størst for biler av dette kaliberet. Det skal være dyrt, stort og ekslusivt.

Dette markedet er det forøvrig flere som vil ta andeler av framover. Mercedes har for eksempel nylig lansert coupeversjonen av S-klasse og Audi har en stund syslet med planene om A9.

Mens vi venter – mener vi dette er BMWs lekreste modell

8-serie

Bilen vi har bilder av i denne saken er en annen konsept-godbit - nemlig Gran Lusso - som BMW har laget sammen med Pininfarina.

Den krysser vi fingrene for at skal være starten på et svært velkomment comeback for den ikoniske 8-serien, som har ligget brakk noen år nå.

Men kanskje gir den også noen signaler om hva vi kan vente oss av 9-serien som skal vises i Kina. Det er lov å hope.

Når BMW og Pininfarine gjør noe sammen for første gang - blir resultatet det du ser her - en alldeles nydelig coupe. Spørsmålet er om denne bilen forblir et unikt eksempelar, eller om den kan være starten på et comeback for 8-serien.
Når BMW og Pininfarine gjør noe sammen for første gang - blir resultatet det du ser her - en alldeles nydelig coupe. Spørsmålet er om denne bilen forblir et unikt eksempelar, eller om den kan være starten på et comeback for 8-serien.

LES OGSÅ: BMW 850: Er dette en potensiell tapsbombe?