Disco 5 hovedbilde
Disco 5 hovedbilde

Land Rover Discovery 5: Nå blir SUV-legenden helt ny

Denne kommer mange til å ønske seg ...

Land Rover Discovery, eller Disco blant venner, har gjennom årene rukket å bli en kjent og kjær arbeidshest – en stolt, flott og rådyr arbeidshest, riktignok.

Men siden vi i Norge kan få grønne skilter på den, og den dermed kvalifiserer som varebil, er det faktisk ganske mange som kjøper den her til lands likevel.

For dem som er ute etter suveren framkommelighet, plass og ekstrem komfort, er det vanskelig å forestille seg noe mer velegnet enn nettopp en Discovery.

LES OGSÅ: – Slik timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Skal sette ny standard

Siste versjon, Discovery 4, har rukket å bli noen år. Dessuten er den langt på vei en facelift av 3-eren, og ikke en helt ny generasjon. Det har med andre ord gått ti år uten at vi har fått en ny modell her.

Men med 5-eren skal de igjen bygge helt ny bil helt fra bunnen av – og denne vil ifølge Land Rover sette en ny standard både med tanke på design og praktiske egenskaper.

I vår guide finner du mer info om Discovery

Vises i april

Discovery Vision Concept heter modellen som det er sluppet noen mystiske bilder og en kort videosnutt av. Denne bilen skal vises senere i april, i forbindelse med bilutstillingen i New York.

Bilen skal være et utstillingsvindu hva gjelder teknologi rettet mot kunden – og det loves mange nye løsninger som skal gjøre bilen mer allsidig.

LES OGSÅ: Range Rover: 40 år med eksklusiv terrengbil

Saab-look-alike

Utvendig er det nesten så vi trodde det var bilde av en Saab 9–5 stasjonsvogn – det er nemlig MYE som ligner. Ikke minst de uvanlige myke linjene, frontlyktene, c-stolpen som er framoverlent.

Ikke mye som om det tradisjonelle "boksdesignen" har hatt for vane å se fra Land Rover-hold.

Men kanskje er det krav til aerodynamic og forbruk som gjør at en nå tenker i nye baner - også hos konservative briter. Eller kanskje det er de indiske eierne som vil gå en litt ny retning?

Disco-5-interiør
Disco-5-interiør

LES OGSÅ: Land Rover Discovery II: Proppfull av sjarm – og elendighet

Stor skjerm

Konseptbilen skal altså vises om kort tid, men det ventes imidlertid ikke at den nye produksjonsmodellen skal være klar før neste år.

Og om det skjer mye med eksteriøret, er det ikke som om utviklingen står stille på innsiden heller. Tydelig inspirert at den nye trenden med stadig større infotainmentskjermer, kommer dette til å dominere interiøret i den nye konseptbilen også.

Her kan vi vente oss få knapper, og trolig en kombinasjon av touchskjerm og menyhjul.

Her finner du masse Land Rover-saker:

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=6I36ghdkAgs

Spiller ikke videoen på mobil/lesebrett? Klikk her

LES OGSÅ: Denne SUV-en er barnslig morsom