Over 2200 nye Tesla Model S er registrert i Norge så langt i år. Det gir denne modellen en markedsandel på nesten 5,6 prosent. Kjøperne kan glede seg over null avgift og fritak for moms   men det betyr også langt mindre avgifter til statskassen.
Over 2200 nye Tesla Model S er registrert i Norge så langt i år. Det gir denne modellen en markedsandel på nesten 5,6 prosent. Kjøperne kan glede seg over null avgift og fritak for moms men det betyr også langt mindre avgifter til statskassen.

Model S: Knuser konkurrentene – nå er den Norges mest solgte bil!

Tallene fra første kvartal er klare, les om vinnere og tapere.

Tre måneder ut i 2014 har vi en ny og suveren bestselger på bilfronten i Norge.

Etter et fantastisk registreringstall i mars, klatrer nemlig Tesla Model S helt til topps etter årets første kvartal.

Dermed er en elbil Norges mest solgte bil til nå i år. Og det er ikke med noen liten margin heller!

Elbil-feber

I mars kom det nemlig 1493 helt nye eksemplarer av Model S ut på norske veier. Det er et nesten ekstremt tall for bare en måned.

Til sammenligning endte nummer to på lista – VW Golf – på 624 eksemplarer. Mens VW up! på tredjeplassen havnet på 444 eksemplarer.

Her er det forresten verdt å stoppe opp litt. Det høye salget av up! handler nemlig langt på vei om suksessen til elbil-utgaven e-up! Det er ingen overdrivelse å si at elbil-feberen herjer i Norge akkurat nå.

Teslas første: Et olja lyn – uten olje

Venter på e-Golf

Men tilbake til Model S. Så langt i år har Tesla fått registrert 2056 eksemplarer av denne bilen på det norske markedet. Det gir en markedsandel på hele 5,6 prosent.

VW Golf som har vært den suverene bestselgeren her hjemme i flere år, blir dermed grundig slått. 1577 nordmenn har blitt Golf-eiere de siste tre månedene. Med det rygger også Golf tilbake nesten 20 prosent fra samme periode i fjor.

Vi tipper VW merker at mange kunder nå venter på e-Golf. Når den kommer til landet, blir det garantert ny fart i Golf-salget.

Broom-Benny testet e-Golf i Berlin – les mer her:

Tesla på sjetteplass!

Mars-salget gjør også at Tesla tar et skikkelig byks på modellstatistikken. Akkurat nå er de Norges sjette mest solgte bilmerke.

De er faktisk større enn merker som Ford, Audi, Skoda og Mercedes – det sier veldig mye om suksessen Tesla opplever i annerledeslandet Norge.

Det er naturligvis de mange elbilfordelene som gjør susen her. Tesla er ikke i nærheten av samme markedsandel i noe annet bilmarked i verden – dermed blir tallene fra Norge også lagt merke til svært mange steder

Golf passerte Leaf

Hva med Nissan Leaf? Jo, Nissans elbilsuksess var faktisk Norges mest solgte bil ved inngangen til mars.

Men nå hardner konkurransen til. I mars kjørte VW Golf fra og klarte så vidt å lirke seg forbi etter første kvartal: 1577 Golf, mot 1559 Leaf.

Men ingen av dem klarer altså å matche tallet for Tesla Model S.


Tesla er den store kometen i bilbransjen akkurat nå - og ingen kjøper flere enn oss nordmenn.
Tesla er den store kometen i bilbransjen akkurat nå - og ingen kjøper flere enn oss nordmenn.


Stor bruktimport: Vi støvsugde Frankrike for biler

SUV-suksess

Blant de øvrige modellene med stor økning, må vi trekke fram Suzuki S-Cross og Toyota RAV4. Vi nordmenn elsker crossovere og SUV-er og disse to treffer virkelig markedet nå.

Suzukien er opp 279,7 prosent og ligger nå på 12. plass på modellstatistikken. RAV4 øker med 197,3 prosent, den er nå Norges sjette mest solgte bil, hårfint bak Mazda CX-5 som de siste par årene har vært den store kometen i denne klassen. Men nå har det begynt å bremse for Mazdaen, den er ned 31,6 prosent så langt i år.

BMW fosser fram

På merkesiden har Volkswagen begynt å få opp farten etter en litt (til dem å være) forsiktig start på året. En svært god mars, gjorde at VW kjørte forbi Toyota og igjen er Norge mest solgte bilmerke.

BMW har åpnet 2014 fantastisk bra og holder tredjeplassen. Også her er det en elbil inne i bildet, BMW har nå begynt å levere ut sin i3 i betydelige antall. Pluss 70,7 prosent for BMW så langt i år, det er sterkt!

Nissan flyter også på en medgangsbølge. Salget er opp 47,1 prosent i forhold til samme periode 2013, med det er Nissan Norges fjerde største bilmerke.

Derfor er i3 dømt til å bli en suksess

Taper mye

Hva så i andre enden, hvem taper? Verst for de større merkene går det med Hyundai. Salget faller med 43,3 prosent så langt i år, dermed er Hyundai nede på 18. plass. Utviklingen har vært negativ lenge, her må nok noe snart skje.

Heller ikke Honda har særlig grunn til å juble over 2014 så langt. Salget faller med 42,3 prosent. Dermed er Honda på plass 19. så langt i år.

Tesla Model S: Nå er den en bestselger

Slik ser bilsalget ut i Norge - ett kvartal ut i 2014. Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)
Slik ser bilsalget ut i Norge - ett kvartal ut i 2014. Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Google vil styre bilen din