Slik kan det gå når du er flink og trener 345 dager i løpet av et år.   Mannen min veddet med meg uten at jeg veddet tilbake. Det viktigste målet var bedre helse. Dette med bilen er egentlig bare flaut, sier Unni Trollnes og skratter. (Foto: Anja Lillerud, ha halden.no/ANB)
Slik kan det gå når du er flink og trener 345 dager i løpet av et år. Mannen min veddet med meg uten at jeg veddet tilbake. Det viktigste målet var bedre helse. Dette med bilen er egentlig bare flaut, sier Unni Trollnes og skratter. (Foto: Anja Lillerud, ha halden.no/ANB)

Tapte veddemål - måtte kjøpe cab til kona

Unni trente 345 dager på et år, og fikk lekker Mercedes for strevet.

Det begynte med et useriøst veddemål og endte med bedre helse.

- Jeg skulle prøve bunaden i mars i fjor og fant ut til min store forskrekkelse at den ikke passet over bysten lenger. Jeg hadde ikke hatt den i mer enn tre år, så jeg fant ut at noe måtte gjøres, forteller Unni Trollnes til ha-halden.no.

Hun gikk resten av dagen og tenkte på bunaden som ikke passet, og på kvelden falt ordene:

- Jeg skal kjøpe en cab til deg hvis du trener ute hver dag i et år, sa ektemannen Jan Roger Eriksen.

Ensidig veddemål

- Jeg tok ham ikke helt seriøst og veddet ikke noe tilbake, men bestemte meg for å ta utfordringen, forteller Unni og ler.

- Jan Roger vet at jeg nærmest går i hi fra november til april, så det var vel et forsøk på å prøve å få meg til å være mer ute, sier hun.

Ekteparet ble enige om at Unni skulle gå en time eller sykle to timer hver dag for at treningen skulle bli godkjent.

Trente mens hun ventet på Sprinsteen

- Jeg har trent ute cirka 345 dager av årets 365 dager, sier Unni.

De tjue dagene som "mangler", er gyldig fravær på grunn av sykdom, reisedager til og fra ferie, og lange arbeidedager i høysesonger da døgnet rett og slett ikke hadde nok timer til at Unni rakke å trene.

- Ellers har jeg prioritert å trene hver eneste dag selv om det har vært travelt noen ganger. Jeg gikk fram og tilbake på Telenor Arena før Bruce Springsteen skulle på scenen, og så har jeg gått mer enn en time mange ganger i løpet av året, forteller hun.

Mange støtteerklæringer

Det første halve året gikk hun samme løypa fram og tilbake. Tre kilometer hver vei.

- Det ble kjedelig etter hvert, men heldigvis fikk jeg selskap av flere av nabodamene hjemme på Bokerød. De siste månedene har det vært veldig hyggelig og sosialt å gå, og vi har gått forskjellige turer, sier Unni og skryter av folkene rundt henne.

- De har vært utrolig flinke til å støtte meg. På Facebook, hjemme, på jobben og når jeg har truffet venner og bekjente. Stå på, heia Unni og andre støtteerklæringer har fått meg til å fortsette de dagene jeg har hatt lyst til å gi opp hele prosjektet, innrømmer hun.

For det har vært tunge dager. Det legger ikke Unni skjul på. Det er ikke alltid man er like glad for at man må ut, særlig ikke når man liker seg best inne i vinterhalvåret.

- Terskelen for å trene ute er mye høyere enn å trene inne. Men når man først kommer seg ut, angrer man aldri. Det er en innmari god følelse, forsikrer hun.

Sløyfe og blomster

På fredag fikk hun bonusen. Ektemannen holdt ord og kjøpte cabriolet til Unni.

- Jeg ble oppringt på jobb og bedt om å komme bort til Berg Bil. Da jeg kom dit, sto bilen klar med sløyfe, blomster og en stor plakat på frontruta. Der sto det "Du vant, Unni", forteller den ferske bileieren og ler litt beskjedent.

For hun syns dette med bilen er litt flaut i tillegg til at hun selvfølgelig er veldig glad - både for bilen, og for at hun nådde målet sitt.

- Jeg vet jeg er veldig heldig og må bare få sagt at dette ikke er dagligdags kost hjemme hos oss. Jeg sa til Jan Roger at det ikke var så viktig med den bilen, at bedre helse var grunnen til at jeg fortsatte å trene gjennom året. Men da datoen nærmet seg og han skjønte at jeg kom til å klare det, sto han på sitt. "Denne skal du kose deg med i mange år framover", sa han da jeg fikk bilen, sier Unni Trollnes.

Les flere bil- og motorsaker fra ha-halden.no her:

Les også: Nå skal Volvo slanke fete lastebilsjåfører