I denne nakkestøtten finner vi noe som gjør det behagelig å kjøre cabriolet med taket nede   selv om det er flere minusgrader ute: Nemlig Mercedes' sitt air scarf system. Du trykker på en knapp, og vips strømmer det varm luft fra en dyse innebygget i nakkestøtten.
I denne nakkestøtten finner vi noe som gjør det behagelig å kjøre cabriolet med taket nede selv om det er flere minusgrader ute: Nemlig Mercedes' sitt air scarf system. Du trykker på en knapp, og vips strømmer det varm luft fra en dyse innebygget i nakkestøtten.

Mercedes SLK: Det er som å ha en hårføner i nakken

Gjør det mye mer behagelig å kjøre cabriolet på vinteren.

I ukens Broom på TV 2 Zebra drar vi til fjells - med biler du kanskje ikke vanligvis forbinder mest med vinter og snø.

En av dem er en to år gammel Mercedes SLK - altså en toseters cabriolet. Og da tror du kanskje at taket må være på?

Neida, slett ikke!


Holder forkjølelsen unna

Med kjempesmart vindskjerm, kraftig varmeapparat og ett stykk veldig smart ekstrautstyr, er det ingen problemer å kjøre med taket nede, selv om det er flere kuldegrader.

- Ja, air scarf-systemet til Mercedes er egentlig helt genialt. Du trykker på en knapp - og så strømmer det ut varmluft fra en dyse i nakkestøtten. Det er jo gjerne her det blir både kaldt og trekkfult i en vanlig cabriolet. Dette systemet er gull verdt for å gi mest mulig toppløs-kjøring, samtidig som det nok holder mange forkjølelser på avstand, smiler Jan Erik.

Guide: Dette bør du vite før du kjøper cabriolet

Brukt taxi

Foruten Mercedesen, skal du få møte Audi TT og VW Beetle.

Ukens brukbilvalg fra Broom-redaksjonen står bilekspert Benny for. Han har funnet fram til en type bil som mange kanskje synes det virker skummelt å kjøpe brukt - men som samtidig kan gi veldig mye bil for pengene. Nemlig brukt taxi.

Få med deg alt dette - TV 2 Zebra kl. 21.30

Bitte liten og sær: Dette er sommerbil med sjel

Se Jan Erik teste SLK - klikk i videovinduet under:

https://www.youtube.com/watch?v=JJ4eMcaNx80&list=UUTQJ4_K6Y-CE3XttBXyvGbA

Spiller ikke klippet på mobil eller lesebrett? Klikk her:

Få med deg denne: Jan Erik tester heftige Audi S8