Ikke alle 19 åringinger eier denne råskapen.   Jeg har fylt bensin for over 40 000 det siste året. (Foto: Mats Brustad, Glomdalen / ANB)
Ikke alle 19 åringinger eier denne råskapen. Jeg har fylt bensin for over 40 000 det siste året. (Foto: Mats Brustad, Glomdalen / ANB)

Jardar 19: - Det koster å være kar...

I en alder av nitten har brukt nærmere en halv million på luksus-Mercedes

I dag kjører Jardar Fremgården (19) en fire år gammel Mercedes-Benz CLS som ny koster over én million i Norge. At nittenåringen er over gjennomsnittet interessert i bil er det derfor ingen tvil om.

– Min bilinteresse er enorm, og det vekker noe stort inni meg, sier Jardar, som for ett år siden tok turen til Tyskland for å kjøpe drømmebilen.

Han bekrefter at valget hovedsakelig endte med Mercedes grunnet bilens utseende og kvalitet, skriver glomdalen.no

– For meg er det viktig å skille seg ut, derfor har jeg også brukt så mye penger på bil. Jeg skal heller ikke legge skjul på at mange roser bilvalget, noe som er veldig moro, forteller entusiasten.

Store kostnader

Men det koster å eie en premiumbil, og unggutten forteller at bare forsikringskostandene har bikket 50 000 det siste året.

– Forsikringen er helt klart det dyreste utenom selve bilkjøpet. I tillegg har jeg brukt godt over 40 000 kroner bare på bensin, påpeker han, og mener samtidig at bensinprisen godt kunne vært noe lavere.

Dette er dog kostander Jardar var forberedt på. Men at en helt vanlig service skulle koste han 12 000 var litt mer enn ventet i følge CLS-eieren.

– Kort oppsummert vil det koste mer og drifte en dyrere bil, kontra en billigere, forteller han.

Grusomme avgifter

Jardar (19) syns bilen er verdt alle pengene. (Foto: Mats Brustad, Glomdalen / ANB)
Jardar (19) syns bilen er verdt alle pengene. (Foto: Mats Brustad, Glomdalen / ANB)

Det er ikke uten grunn at 19-åringen fra Eidskog tok turen til Tyskland for å handle bil. Siden han er bosatt i Sverige ble ikke kostnadene i nærheten av hva den ville blitt med norske skilter. Samme bil registret i Norge ville medført hele 350 000 kroner ekstra, bare i avgifter, noe Jardar syns er fullstendig meningsløst.

– At staten tar seg så grusomt mye betalt for noe som ikke koster de noe er forferdelig, mener han.

Verdt pengene

Det er ikke alle i en alder av nitten som har mulighet til å bruke nærmere en halv million på bil, men for Jardar har det ikke vært noen tvil.

– Det er verdt og bruke så mye penger på bil, jeg er en bilentusiast og jeg trives med fine biler, forteller han engasjert. Nå skal Jardar flytte tilbake til Norge for videre studier, dermed velger han å selge bilen, men ser allikevel frem til å kjøpe noe enda hvassere når den tid kommer.

Flere bil og motorsaker fra glomdalen.no finner du her:

Les også: Råsjelden luksusbil – til lavpris