Den eks­klu­si­ve Ferrarien til 18 år­in­gen ble totalskadet da den ras­te ut av Knipleveien og ut på den våte gress­ple­nen ved Tors­vik bar­ne­sko­le i et fri­mi­nutt ons­dag. Po­li­t­iet mis­ten­ker høy fart, men selv hevder gut­ten av han kjør­te i kun 40 ki­lo­me­ter i ti­men.Alle foto: Marianne Holøien (Foto: Marianne Holøien)
Den eks­klu­si­ve Ferrarien til 18 år­in­gen ble totalskadet da den ras­te ut av Knipleveien og ut på den våte gress­ple­nen ved Tors­vik bar­ne­sko­le i et fri­mi­nutt ons­dag. Po­li­t­iet mis­ten­ker høy fart, men selv hevder gut­ten av han kjør­te i kun 40 ki­lo­me­ter i ti­men.Alle foto: Marianne Holøien (Foto: Marianne Holøien)

Sjåføren (18) etter Ferrari-krasj: – Kjørte i bare 40 km/t

Er klar for å ta imot straffen – og angrer.

Den unge sjåføren var tydelig preget da FB snakket med ham i går kveld - etter at han var skrevet ut fra sykehuset. Han forteller sin historie om den dramatiske ulykken som skjedde i Knipleveien, kloss inntil Trosvik barneskole, i et friminutt, onsdag morgen. Til alt hell ble ingen skadet.

– Jeg kjørte ikke så fort. Bilen lager mye lyd på grunn av den store motoren, og jeg kjørte i bare 40 kilometer i timen. Da jeg kom fram til fartsdumpen, merket jeg at hjulene glapp, og begynte å spinne da jeg akselererte. Da mistet jeg kontrollen, hevder den førerkortløse sjåføren.

Videre mener han at han fremfor å kræsje med andre biler, endte på gressplenen.

– Jeg hadde valget mellom å kræsje i andre biller, eller kjøre ut der hvor jeg så det ikke var noen, hevder 18-åringen i et intervju med Fredriksstad Blad.

Politiet prioriterer

– Politiet har selvsagt opprettet sak. Vi vil se nærmere på kjøringen i seg selv. Det er indikasjoner på at det har gått veldig fort. Vi snakker jo om en bil med veldig kraftig motor. Vi vil også se på det faktum at føreren ikke hadde noe førerkort, sier operasjonsleder Jo Vole ved Østfold politidistrikt.

Den rådyre Ferrari 458 Italia, til flere millioner kroner, braste inn i et tre i veien før alt stoppet på gressplenen ved barneskolen.

– Jeg så døden i øynene. Det var en forferdelig opplevelse, fortsetter gutten.

Fant reservenøkkel

– Du har ikke førerkort, hvorfor kjørte du?

– Jeg skylder bare på meg selv. Jeg har egentlig ikke nøkkel til bilen, men fant en reservenøkkel hjemme. Det er ikke greit, og jeg angrer selvfølgelig på det jeg har gjort, forteller gutten.

Ingen av de to i bilen ble alvorlig skadet, men sjåføren forteller at han fikk hjernerystelse.

– Hva tenker du om at du nå har begått et lovbrudd?

– Akkurat nå er jeg bare lettet over at det ikke skjedde noe mer alvorlig. Men jeg tar imot den straffen som måtte komme. Jeg skal ikke snike meg unna og si at jeg ikke gjorde det, sier han.

– Jeg vil ikke ta lappen nå

Gutten hadde i utgangspunktet oppkjøring til førerkort om ikke lenge, men nå er alle planer om mer bilkjøring lagt på is.

– Jeg tenker at jeg ikke vil ta lappen nå. Jeg har litt problemer med å sette meg inn i en bil med det første, sier han.

På sosiale medier ligger en video hvor gutten kjører millionbilen, som er publisert for flere måneder siden. Gutten vil ikke svare på om han har kjørt bilen ulovlig tidligere, og hevder han øvelseskjørte med faren på den aktuelle videoen.

Ifølge Statens vegvesen må man ha fylt 25 år, og hatt førerkort i den klassen man skal øvelseskjøre i uavbrutt i fem år for å kunne øvelseskjøre med andre.

Les også: – Dette har vi fryktet lenge

Les også: Gutten har kjørt bilen tidligere

Les også: – Må vite hva man driver med

Del med dine Facebook-venner

Les flere saker om bil i Fredriksstad Blads motormagasin Kjør her

SE VIDEO: Lamborghini Aventador vs. Ferrari 458