BMW X6 er ikke akkurat anonym i utgangspunktet   men sleng på den en Hartge pakke og den skiller seg ut som en giraff blant en flokk med nesehorn!
BMW X6 er ikke akkurat anonym i utgangspunktet men sleng på den en Hartge pakke og den skiller seg ut som en giraff blant en flokk med nesehorn!

BMW X6: For deg som vil skremme naboungene

Mindre politisk korrekt enn dette blir det neppe.

Det er neppe noen som har et likegyldig forhold til BMW X6 - en slags coupelignende SUV. Det er en nisje ikke mange har blandet seg inn i ennå.

X6 har høy show off-faktor i utgangspunktet - men alt kan naturligvis bli enda mer ekstravagant. Og på bruktmarkedet ligger det akkurat nå en som virkelig skiller seg ut.

Det er en Hartge-versjon av X6 - med så mye styling og bredding at den kan gi naboungene mareritt om natta. Ja, kanskje enkelte voksne også ...

2009-modellen ser nesten ut som noe fra Transformers - der den står med sin mørke grå lakk og 22" sorte alufelger og skuler.

Skremmer fanden på flatmark – les testen av X6 her:

BMW-X6-Hartge-bilde-bakfra
BMW-X6-Hartge-bilde-bakfra

Kostbar

Hartge er et tysk tuning- og stylingfirma, som har spesialisert seg på blant annet BMW. De har i en årrekke bygd om standardbiler - og gitt dem sitt eget, mer sportslige preg, gjerne kombinert med skjerpede kjøreegenskaper og mer krefter også.

X6en som er til salgs på bruktmarkedet er gått 74.000 kilometer og koster den nette sum av 855.000 kroner.

For den prisen er du garantert en bil som vil vekke oppmerksomhet - men vær forberedt på at langt ifra alle vil bifalle bilvalget ditt.

Klikk her for å se hele annonsen

Eneimportør

Hartge ble etablert i 1971 i Tyskland, og har siden den gang spesialisert seg på BMW, Mini og Range Rover. De ble også godkjent som bilprodusent i 1985.

Strandveien Auto er offisiell eneimportør av Hartge tuning og tilbehør.

Bilen vi har funnet ble kjøpt ny i Norge, og har siden fått montert det omfattende stylingkitet fra Hartge.

LES OGSÅ: Disse bilene taper seg minst

Ikke tunet

Senkesett, skjermbreddere både foran og bak, sideskjørt, frontfanger og en gigantisk diffusor bak og altså 22" sorte felger utgjør de viktigste ingrediensene i det nye utseendet.

Like mye krefter som det er muskler kan du imidlertid ikke skryte av.

Det er i følge annonsen "kun" de originale 245 hestekreftene fra 3-liters dieselmotoren.

LES OGSÅ: BMW X5: Denne SUV-en har superkrefter

290 hk

Skjønt, det er jo ikke lite det heller. Her får du et solid fraspark - og du går fra 0 til 100 km/t på 8 sekunder blank. Ikke ille for en diger klump av en bil.

Men hvis du vil ha litt mer pulver i børsa, så kan du trøste deg med at Hartge kan fikse det også. De har blant annet et tuningprogram som tryller fram 290 hk av samme motor om du skulle ønske det ...

Godt utstyrt

Utover det ekstraordinære utseendet, har denne bilen en fyldig utstyrsliste. De sangomsuste komfortsetene til BMW er på plass, head up, varme i rattet, navi prof, hifi-pakke, USB-kontakt og panoramaluke det samme.

Prisen på Hartge-stylingen vet vi ikke - men det har garantert ikke vært billig. Det er også forklaringen på at prisen på bilen er en god del høyere enn andre modeller som er naturlig å sammenligne med.

For eksempel kan du få 2008-modeller med like mye utstyr (bortsett fra Hartge-pakken) for 250.000 kroner mindre ...

LES OGSÅ: Her er en annen BMW som har tapt seg en million kroner

BMW-X6-Hartge-bilde-forfra
BMW-X6-Hartge-bilde-forfra

Dyrt

Uansett, skal du kjøpe en bil som ser slikt ut, så vit at det er et par ting som er verdt å huske på. Det første: ALLE vil mene noe om bilen din - og selv fremmede vil komme til å fortelle deg hva de mener om den.

Det andre er at det kan bli dyrt å krasje. Delene på denne stylingen er ikke billige, og slett ikke vanlige.

Du må dessuten huske at dette, til tross for størrelsen, bare er en fireseter.

Hvis du ikke lar deg skremme av dette: Bilen står i Ålesund og venter på ny eier ...

BRUK KOMMENTARFELTET: HVA SYNES DU - RÅTT ELLER RÅTTENT?

LES OGSÅ: Spar 100.000 på BMW-SUV