Henderson berget gavmildt Liverpool

Martin Skrtel var stadig i trøbbel i forsvaret, men Liverpools målform holder liv i gullhåpet etter 4-3 mot Swansea søndag.

Liverpool har heng på lederlagene i Premier League. Status etter 27 kamper er: Chelsea 60 poeng, Arsenal 59, Manchester City 57 (26 kamper) og Liverpool 56.

Daniel Sturridge scoret i sin åttende strake seriekamp på rad, og ga Liverpool en fin inngang på kampen med 1-0 etter bare tre minutter. Raheem Sterling sto for forarbeidet og fôret Sturridge med en lekker pasning fra midtstreken. Sturridge rundet Swansea-målvakt Michel Vorm før han satte ballen i mål med venstrefoten. Bare Ruud van Nistelrooy (tidligere Manchester United) har scoret i flere kamper på rad enn Sturridge med ti.

Jordan Henderson fortsetter sitt storspill. Midtbanespilleren ordnet 2-0 etter 20 minutter da han satte ballen oppe i krysset fra 16 meter. Like etter reduserte den tidligere Liverpool-spilleren Jonjo Shelvey. Via tverrlegger scoret gutten med den blanke issen vakkert i krysset. Målet var hans femte i serien denne sesongen. Shelvey jublet veldig dempet, men hele Anfield klappet høflig.

Etter 27 minutter ble det 2-2 da Wilfried Bony ble kreditert scoringen etter et frispark der det så ut til at Skrtel var sist på ballen. Det var for øvrig første gang Bony scoret på engelsk jord. Han hadde nemlig ikke scoret på bortebane tidligere. Etter et flott innlegg fra Luis Suárez, som gikk målløs av banen igjen, kunne Sturridge heade Liverpool foran etter 36 minutter.

Tidlig i annen omgang ble Bony revet ned av Skrtel, og Swansea fikk straffespark. Det satte Bony enkelt i mål. Det var første gang siden desember 2012 at Liverpool slapp inn tre hjemmemål, men det skulle vise seg ikke å få samme konsekvenser som i 1-3-tapet mot Aston Villa den gangen. Henderson berget nemlig Liverpool med 4-3-scoring et kvarter før slutt. Midtbanespilleren hogg til på retur etter at Vorm hadde reddet hans første avslutning. (©NTB)