Arsenal slo sjanseløst Sunderland

Et solid Arsenal fikk svært få vanskeligheter hjemme mot Sunderland i Premier League lørdag. Olivier Giroud scoret to av målene i 4-1-seieren.

Arsenal har vartet opp med mye god underholdning på eget gress denne sesongen og kanskje spesielt etter julepausen. Med sin kontrollerte seier over Sunderland lørdag har Arsène Wengers gutter fortsatt ikke sluppet inn et eneste ligamål på hjemmebane i 2014.

Olivier Giroud var den store spilleren i lørdagens kamp og sørget allerede etter fem minutter for kampens første scoring. Deretter kunne Arsenal stort sett gjøre som de ville.

Den franske spissen utnyttet en gedigen forsvarstabbe av Sunderlands Santiago Vergini og la på til 2-0 etter en drøy halvtime. Tomas Rosicky ordnet 3-0 bare minutter før pause. Da Laurent Koscielny headet inn 4-0 drøye ti minutter ut i annen omgang var det praktisk talt avgjort. Sunderland fikk likevel et trøstemål etter 81 minutter. Emanuele Giaccherini ordnet det for gjestene.

Arsenal tok tre poeng, som de måtte gjøre etter at Chelsea tidligere lørdag slo Everton 1-0. Ett poeng skiller de to. Manchester City slo Stoke hjemme og er ytterligere ett poeng bak Arsenal. (©NTB)