Vill jubel etter Wild-dobbel

Det var vill jubel da det siste OL-gullet ble delt ut i ekstremparken lørdag. Amerikanskfødte Vic Wild vant gull for Russland igjen.

Tre dager etter sin overraskende seier i parallellstorslalåm vant 27-åringen også parallellslalåm, etter en jevn og spennende finale mot slovenske Zan Kosir. Etter to dueller skilte 0,11 sekund i russisk favør.

Enda mer dramatisk var det i semifinalen. Da fikk Wild problemer i første duell mot den firedoble verdensmesteren Benjamin Karl fra Østerrike og lå hele 1,12 sekund bak, men han tok det igjen i annen omgang og vant sammenlagt med fire hundredeler.

Frustrert over manglende støtte i USA byttet Wild statsborgskap etter å ha giftet seg med russiske Alena Zavarzina. Onsdag vant hun bronse i kvinnenes parallellstorslalåm. Lørdag måtte hun nøye seg med 13.-plass, men det ga henne sjansen til å heie ordentlig på mannen i de siste rundene.

Karl endte på bronseplass, men i kvinneklassen ble det østerriksk gulljubel. Julia Dujmovits ble slått av tyske Anke Karstens med hele 0,72 sekund i første finaleduell, men hun slo tilbake og seiret sammenlagt med 12 hundredeler.

Det var hennes første seier i et parallellslalåmrenn på øverste nivå. I parallellstorslalåm ble hun slått ut i kvalifiseringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2